آن را که نزدیک واگذارد ، یارى دور را به دست آرد . [نهج البلاغه]
تا ظهور ...
حدیث
پنج شنبه 87 شهریور 21 , ساعت 9:46 عصر  

امام صادق علیه‏السلام : إنَّ العالِمَ إذا لَم یَعمَل بِعِلمِهِ زَلَّت مَوعِظَتُهُ عَنِ القُلوبِ کَما یَزِلُّ المَطَرُ عَنِ الصَّفا
هرگاه عالم به علمش عمل نکند. اثر موعظه‏اش از دل‏ها زایل مى‏شود ؛ آن چنان که باران از روى سنگ صاف مى‏لغزد.
الکافی : ج 1 ، ص 44 ، ح 3 (التبلیغ فى الکتاب والسنة : ح 412

 

امام صادق علیه‏السلام : إذا دَعَوْتَ فَظُنَّ أنّ حاجَتَکَ بالبابِ
هرگاه دعا مى‏کنى ، چنین خیال کن که حاجتت بر درِ خانه است.

الکافی : ج 2 ، ص 473 ح 1 (میزان الحکمة : ج 2 ، ص 880


نوشته شده توسط یاس | نظرات دیگران [ نظر] 
حدیث
چهارشنبه 87 مرداد 2 , ساعت 4:13 عصر  


نوشته شده توسط یاس | نظرات دیگران [ نظر] 
حدیث
چهارشنبه 87 مرداد 2 , ساعت 4:11 عصر  


نوشته شده توسط یاس | نظرات دیگران [ نظر] 
شیطان گفت پنج نفرند که هیچ راهی به آنها ندارم
شنبه 87 تیر 29 , ساعت 9:20 عصر  

امام صادق علیه السلام :شیطان گفت پنج نفرند که هیچ راهی به آنها ندارم اما دیگر مردم در مشت من هستند:1- هر کس با نیت درست به خدا پناه ببرد و در همه کارهایش بر او توکل کند.2- کسی که شب و روز بسیار تسبیح خدا گوید.3- کسی که برای برادر مومنش آن پسندد که برای خود می پسندد.4- کسی که هر گاه مصیبتی به او می رسد بی تابی نمی کند.
5- و هر کس که به آنچه خداوند قسمتش کرده خرسند است و غم روزیش را نمی خورد


نوشته شده توسط یاس | نظرات دیگران [ نظر] 
احادیثی از حضرت امام هادی (ع)
یکشنبه 87 تیر 16 , ساعت 8:8 صبح  

حضرت امام هادی (ع) فرمود:

تواضع و فروتنى چنان است که با مردم چنان کنى که دوست دارى با تو آن کنند.
25- قالَ(علیه السلام): اِنّ الْجِسْمَ مُحْدَثٌ وَاللّهُ مُحْدِثُهُ وَ مُجَسِّمُهُ.([1])
فرمود: همانا اجسام، جدید و پدیده هستند و خداوند متعال به وجود آورنده و تجسّم بخش آن ها است.
26- قالَ(علیه السلام): لَمْ یَزَلِ اللّهُ وَحْدَهُ لا شَیْئىٌ مَعَهُ، ثُمَّ خَلَقَ الاَْشْیاءَ بَدیعاً، وَاخْتارَ لِنَفْسِهِ أحْسَنَ الاْسْماء.([2])
فرمود: خداوند از أزَل، تنها بود و چیزى با او نبود، تمام موجودات را با قدرت خود آفریده، و بهترین نام ها را براى خود برگزید.
27- قالَ(علیه السلام): اِذا قامَ الْقائِمُ یَقْضى بَیْنَ النّاسِ بِعِلْمِهِ کَقَضاءِ داوُد (علیه السلام)وَ لا یَسْئَلُ الْبَیِّنَهَ.([3] )
فرمود: زمانى که حضرت حجّت (عجّ) قیام نماید در بین مردم به علم خویش قضاوت مى نماید; همانند حضرت داود (علیه السلام) که از دلیل و شاهد سؤال نمى فرماید.
28- قالَ(علیه السلام): مَنْ اَطاعَ الْخالِقَ لَمْ یُبالِ بِسَخَطِ الْمَخْلُوقینَ وَ مَنْ أسْخَطَ الْخالِقَ فَقَمِنٌ أنْ یَحِلَّ بِهِ الْمَخْلُوقینَ.([4])
فرمود: هرکس مطیع و پیرو خدا باشد از قهر و کارشکنى دیگران باکى نخواهد داشت.
29- قالَ(علیه السلام): اَلْعِلْمُ وِراثَهٌ کَریمَهٌ وَالاْدَبُ حُلَلٌ حِسانٌ، وَالْفِکْرَهُ مِرْآتٌ صافَیهٌ.([5])
فرمود: علم و دانش بهترین یادبود براى انتقال به دیگران است، ادب زیباترین نیکى ها است و فکر و اندیشه آئینه صاف و تزیین کننده اعمال و برنامه ها است.

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط یاس | نظرات دیگران [ نظر] 
احادیثی از حضرت امام هادی (ع)
یکشنبه 87 تیر 16 , ساعت 7:59 صبح  

حضرت امام هادی (ع)

1- قالَ الإمامُ أبوالحسن علىّ النقی الهادی (علیه السلام) :
مَنِ اتَّقىَ اللهَ یُتَّقى، وَمَنْ أطاعَ اللّهَ یُطاعُ، وَ مَنْ أطاعَ الْخالِقَ لَمْ یُبالِ سَخَطَ الْمَخْلُوقینَ، وَمَنْ أسْخَطَ الْخالِقَ فَقَمِنٌ أنْ یَحِلَّ بِهِ سَخَطُ الْمَخْلُوقینَ.([1])
حضرت امام هادی (علیه السلام) فرمود: کسى که تقوى الهى را رعایت نماید و مطیع احکام و مقرّرات الهى باشد، دیگران مطیع او مى شوند و هر شخصى که اطاعت از خالق نماید، باکى از دشمنى و عداوت انسان ها نخواهد داشت; و چنانچه خداى متعال را با معصیت و نافرمانى خود به غضب درآورد، پس سزاوار است که مورد خشم و دشمنى انسان ها قرار گیرد.
2- قالَ (علیه السلام): مَنْ أنِسَ بِاللّهِ اسْتَوحَشَ مِنَ النّاسِ، وَعَلامَهُ الاُْنْسِ بِاللّهِ الْوَحْشَهُ مِنَ النّاسِ.([2])
فرمود: کسى که با خداوند متعال مونس باشد و او را أنیس خود بداند، از مردم احساس وحشت مى کند.
و علامت و نشانه أنس با خداوند وحشت از مردم است ـ یعنى از غیر خدا نهراسیدن و از مردم احتیاط و دورى کردن ـ .
3- قالَ(علیه السلام): السَّهَرَ أُلَذُّ الْمَنامِ، وَ الْجُوعُ یَزیدُ فى طیبِ الطَّعامِ.([3])
فرمود: شب زنده دارى، خواب بعد از آن را لذیذ مى گرداند; و گرسنگى در خوشمزگى طعام مى افزاید ـ یعنى هر چه انسان کمتر بخوابد بیشتر از خواب لذت مى برد و هر چه کم خوراک باشد مزّه غذا گواراتر خواهد بود ـ .

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط یاس | نظرات دیگران [ نظر] 
حسن عاقبت
پنج شنبه 87 فروردین 29 , ساعت 6:36 صبح  

 

عاقبت به خیری
سخنانی کوتاه از آیة الله مکارم شیرازی که در روز وفات حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و در شرح فرازی از زیارتنامه آن حضرت، بیان فرموده‎اند.

در آخر زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها عرض مى‎کنیم:

 

«و اسئلک أن تختم لى بالسعادة فلا تسلب منّى ما انا فیه» ؛

 خدایا به ما حسن عاقبت عطا فرما و ایمان، سلامت و تقواى مرا نگیر.


گاه پیش مى‎آید که شخصى یک عمر در مسیر حق بوده ولى مسئله‎اى پیش مى‎آید که پایانش با کفر و گناه و فسق تمام مى‎شود و گاه مى‎شود که یک عمر در گناه بوده ولى زمینه‎اى داشته که در آخر عمر عوض مى‎شود. مانند «حر بن یزید ریاحى» که در یک ساعت عوض شد به طورى که در مقابل قبرش «بابى انتم و امّى» گفته مى‎شود، حتّى معصوم علیه السلام هم در مقابل قبور شهداء این را مى‎گوید.
 

حسن عاقبت عواملى دارد:
امام صادق علیه السلام مى‎فرماید: اگر اراده کرده‎اى که عاقبت به خیر شوى از نعمت‎هاى خدا در معصیت او استفاده نکن و اگر گناه کردى و خدا تو را عذاب نکرد مغرور به حلم خدا نباش و گرامى بدار هر کس را که از ما اهل بیت سخن مى‎گوید و موّدت ما را پذیرفته است.(1)

ایشان مى‎فرمایند: این سه کار را انجام ده، تا عاقبت بخیر شوى،

اول این که نعمت‎هاى خدا را در مسیر معصیت به کار نبر این عبارت در واقع اشاره به نکته‎اى دارد و مى‎فرماید که اى معصیت کنندگان به هوش باشید چرا که از نعمت‎هاى خدا در راه معصیت او استفاده مى‎کنید. عمر، ثروت، اعضا و جوارح و ... همه نعمت‎هاى الهى هستند که از آنها در مسیر معصیت بهره مى‎گیرى و این کار زشتى است.

دومین کار این است که وقتى گناهى مى‎کنى و خداوند به جهت حلمش به تو مجال توبه مى‎دهد مبادا این مجال باعث غرور تو شود و فکر کنى که کار بدى نکرده‎اى.

سوم این که کسانى که علاقه به اهل بیت علیهم السلام دارند و شیعه آنان هستند و همواره از آنان سخن مى‎گویند، اکرام و احترام کن. این مراقبت‎ها سبب عاقبت به خیرى مى‎شود.

انسان نمى‎داند چه وقت از دنیا مى‎رود و چه خوب است انسان در حال کار خوبى یا در حال عبادت از دنیا برود و چه قدر بد است که در حال عصیان از دنیا برود. همه بزرگان از عاقبت کار مى‎ترسیدند و از خدا تقاضاى حسن عاقبت مى‎کردند چرا که مهم صفحه آخر پرونده است. همیشه باید خودمان را به خدا بسپاریم و اگر گناهى سر زد توبه کنیم.

 

پی‎نوشت:

1. میزان الحکمة، ح 4621.

 

منبع:

پایگاه اطلاع‎رسانی دفتر آیة الله مکارم شیرازی، 31/4/82


نوشته شده توسط یاس | نظرات دیگران [ نظر] 
نگذارید انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد.
چهارشنبه 87 فروردین 28 , ساعت 2:41 عصر  

امام حسن عسگری (ع) فرمود: همانا شما انسان ها در یک مدّت و مهلت کوتاهى به سر مى برید که مدّت زمان آن حساب شده و معیّن مى باشد و مرگ، ناگهان و بدون اطلاع قبلى وارد مى شود و شخص را مى رباید، پس متوجّه باشید که هرکس هر مقدار در عبادت و بندگى و انجام کارهاى نیک تلاش کند ـ فرداى قیامت ـ غبطه مى خورد که چرا بیشتر انجام نداده است و کسى که کار خلاف و گناه انجام دهد
پشیمان و سرافکنده خواهد بود.


آری :
دیروز روز امتحان الهی بود که گذشت و فردا امتحان دیگری است که پیش میآید و همه ما نیز روز محاسبه بزرگتری را در پیش رو داریم. آنهایی که در این چند سال مبارزه و جنگ به هر دلیلی از ادای این تکلیف بزرگ طفره رفتند و خودشان و جان و مال و فرزندانشان و دیگارن را از آتش حادثه دور کرده اند.

مطمئن باشند که از معامله با خدا طفره رفته اند و خسارت و زیان و ضرر بزرگی کرده اند که حسرت آن را در روز واپسین و در محاسبه حق خواهند کشید. که من مجددا به همه مردم و مسئولین عرض میکنم که که حساب این گونه افراد را از حساب مجاهدان در راه خدا جدا سازند و نگذارند این مدعیان بی هنز امروز و قاعدین کوته نظر دیروز به صحنه ها برگردند.


من در میان شما باشم و یا نباشم به همه شما وصیت و سفارش میکنم که نگذارید انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد. نگذارید پیشکسوتان شهادت و خون در پیچ و خم زندگی روزمره خود به فراموشی سپرده شوند.
امام خمینی
29/4/1367
خمینی خمینی تا آخرین قطره خون ایستاده ایم.


نوشته شده توسط یاس | نظرات دیگران [ نظر] 
نشانه های مومن
سه شنبه 87 فروردین 20 , ساعت 10:0 عصر  

حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السّلام
1- اَلْمُؤمِن‌ُ یَرْغَب‌ُ فیِماَ یَبْقی‌َ 2- وَ یَزْهَدُ فیِماَ یَفْنی‌َ 3- یَمْزَج‌َ الْحِلْم‌َ بِالْعِلْم‌ِ وَالْعِلْم‌ِ بِالْعَمَل‌ِ 4- بَعیِدٌ کَسَلُه‌ُ 5- داَئِم‌ٌ نِشاَطُه‌ُ 6- قَریِب‌ٌ اَمَلُه‌ُ 7- حَی‌ُّ قَلْبُه‌ُ 8- ذاَکِرٌ لِساَنُه‌ُ.
1- انسان مؤمن به آنچه که موجب خشنودی خداوند است‌، میل و رغبت دارد. 2- و به آنچه از بین می‌رود، بی‌رغبت است‌. 3- صبر و بردباری را با علم و علم را با عمل درمی‌آمیزد. (همراه می‌کند.) 4- مؤمن از کسالت و تنبلی دور است‌. 5- همیشه با نشاط و طراوت است‌. 6- آرزوی او کوتاه و نزدیک است‌. (آرزوهای طولانی دنیایی و... ندارد.) 7- قلب مؤمن زنده است‌. (با این قلب همیشه زنده است که کارهای خوب انجام می‌دهد و دنبال کار زشت نمی‌رود.) 8- زبان او به ذکر و یاد خداوند گویا است‌. روایت دیگر از حضرت علی علیه السّلام می‌فرماید: کَیْف لجدوا لذة لعبادة‌: کسی که از هوی و هوس دست برندارد، چگونه لذت و شیرینی عبادت را خواهد چشید

 

نوشته شده توسط یاس | نظرات دیگران [ نظر] 
در راه خدا
سه شنبه 87 فروردین 20 , ساعت 9:59 عصر  

حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام
1- زَارُوا فِی اللّه‌ِ 2- وَ جَالِسُوا فِی اللّه‌ِ 3- وَاعْطُوا فِی اللّه‌ِ 4- وَامْنَعُوا فِی اللّه‌ِ 5- وَزَایِلُوا اَعْدَأَاللّه‌ِ 6- وَ وَاصِلُوا اَوْلِیَأَاللّه
1- در راه خدا و به خاطر خدا با یکدیگر دیدار داشته باشید 2- و در راه خدا با هم مجالست و هم نشینی داشته باشید 3- و در راه خدا بخشش کنید (خسیس و بخیل نباشید و پول خرج کردن شما در راه خودنمایی و دنیاطلبی نباشد) 4- بخشش نکردن شما به خاطر خدا باشد (نه بخل ورزیدن‌) 5- و از دشمنان خدا کناره‌گیری (مبادا با آنها دوستی و محبت کنید) 6- با دوستان و اولیأ الهی پیوند و ارتباط داشته باشید (که باعث هدایت و نزدیکی شما به خداوند و همچنین برکات بسیاری می‌شود)

میزان‌الحکمة جلد 4 صفحه 296 - غررالحکم


نوشته شده توسط یاس | نظرات دیگران [ نظر] 
<      1   2   3   4   5      >
درباره وبلاگ

تا ظهور ...

یاس
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 6 بازدید
بازدید دیروز: 140 بازدید
بازدید کل: 1018779 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
لینک های روزانه

نقد و بررسی آثار علی شریعتی [176]
احکام جهاد [99]
خطر روحانی نماها [182]
افشای یک جنایت در حق نسل سوخته [238]
توسعه اقتصادی جهانی = رواج فساد [141]
کد قرار دادن فایل فلش در وبلاگ [1490]
سیاست عاشورا [197]
سیاست جهان گرسنه [145]
راههای صهیونیسم برای سلطه بر جهان و محو اسلام [151]
فلش احادیث امام حسین (ع) [297]
فلش زیارت ناحیه مقدسه [232]
آپلود رایگان فایل [124]
مهدی فاطمه عج [158]
حوزه آن لاین [124]
فتوبلاگ تا ظهور [125]
[آرشیو(21)]
فهرست موضوعی یادداشت ها
حدیث[129] . مناسبت روز[47] . پاسخ به سوالات[23] . آلبوم عکس[20] . پژوهش در قرآن[19] . نقد و بررسی آثار علی شریعتی[13] . اخبار روز[9] . نقد و بررسی اشعار مولوی[5] .
نوشته های پیشین

امام حسین (ع)
حدیث
مناسبت ملی
آلبوم عکس
عمومی
پاسخ به سوالات
امام مهدی (عج)
معصومین
حضرت فاطمه (س)
اخلاق اسلامی
پژوهش در قرآن
امام علی (ع)
حضرت محمد (ص)
دفاع مقدس
حضرت معصومه (س)
امام صادق (ع)
حجاب
زبان عربی
مساجد و نماز جمعه
ماه رمضان
ولایت فقیه
امام حسن مجتبی (ع)
امام رضا (ع)
حج
روز قدس
اخبار کانون رهپویان وصال
نقد و بررسی آثار علی شریعتی
آرشیو
لوگوی وبلاگ من

تا ظهور ...
لینک دوستان من

یاوران مهدی (عج)
آلبوم تصاویر من
اعجاز علمی در قران وحدیث
همبستگی وبلاگنویسان مسلمان
ویژه نامه محرم سایت تبیان
ویژه نامه محرم سایت اعتقادات
ویژه نامه محرم سایت لبیک
ویژه نامه محرم سایت بلاغ
ویژه نامه محرم کانون وبلاگنویسان مذهبی
مرکز نشر اعتقادات
ویژه نامه محرم سایت معروف یاران
ویژه نامه محرم سایت غدیر
دانشنامه امام خمینی
پایگاه اطلاع رسانی امام خمینی
وصیت نامه امام خمینی
مرکز اطلاع رسانی فلسطین
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

سیر خلقت نورانى حضرت زهرا(س)
معنی لغوی فاطمه
پیرامون اسامى حضرت زهرا سلام‏اللَّه‏علیه
فاطمه‏ى زهراء علیهاالسلام ریشه‏ى شجره‏ى طیبه‏ى نبوت است
نام‏گذارى زهرا علیهالسلام
[عناوین آرشیوشده]