هرکه با همنشینِ بد دوستی کند، ایمن نمی ماند . [لقمان علیه السلام ـ به فرزندش ـ]
تا ظهور ...
جدا شدن از صفّ بازماندگان از جهاد
یکشنبه 87 شهریور 10 , ساعت 2:40 عصر  
د - جدا شدن از صفّ بازماندگان از جهاد
کسى که از رفتن به جهاد سرباز مى‏زند، در واقع معارض و مخالف خطجهادى است، و ممکن است گاهى به ثروت و سرمایه خود تکیه کند ویا بابعضى از اعمال ظاهرى و تشریفاتى، سرباززدن خود را توجیه نماید،ومردم را چنین فریب دهد که گویا بخاطر آن اعمال، نقش او نقش رهبرى‏است.
گروهى‏از مسلمانان بودند که در عصر رسول اللَّه از جهاد سرباززدند،برخلاف اوامر پیامبر که آنان را به جهاد دستور داده و خود هم شخصاً به‏جهاد پرداخت. علّت اصلى تخلّف و سرباززدن آنان هم این بود که از جهادبا جان و مال کراهت داشتند، امّا براى توجیه عمل‏شان، شدّت گرما را بهانه‏آورده را هم از جبهه رفتن منع مى‏کردند.
گروه دیگرى از ثروتمندان هم بودند که از رسول خداصلى الله علیه وآله اجازه‏مى‏خواستند که به آنان اجازه دهد تا در کنار زنان بمانند و به صحنه جنگ‏نروند.
چنین گروههاى گریزان از جهاد، در واقع مانعى بر سر راه نهضت‏هستند، و بر مجاهدین است که از آنان فاصله گرفته و صف خود را از آنان‏جدا سازند، بهانه‏ها و عذر تراشى‏هاى آنان در ممانعت از ادامه مسیر،گوش ندهند.
بسیارى از کسانیکه از جهاد شانه خالى مى‏کنند، براى اینکه واقعیّت‏خود را توجیه نمایند، به منفى بافى پرداخته و درباره جهاد و مجاهدین به‏پخش افکار منفى مى‏پردازند. آیات قرآن پاره‏اى از این منفى بافى‏ها رایادآور شده است:
)فَرِحَ الْمُخَلَّفُونَ بِمَقْعَدِهِمْ خِلاَفَ رَسُولِ اللَّهِ وَکَرِهُوا أَن یُجَاهِدُوا بِأَمْوَالِهِمْ‏وَأَنْفُسِهِمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَقَالُوا لاَتَنْفِرُوا فِی الْحَرِّ قُلْ نَارُ جَهَنَّمَ أَشَدُّ حَرّاً لَوْ کَانُوایَفْقَهُونَ(304)).
»بازماندگان از جنگ از مخالفت با رسول خدا خوشحال شدند، و کراهت داشتندکه با اموال و جانهاى خود در راه خدا جهاد کنند و گفتند: دراین گرما حرکت نکنید.بگو آتش دوزخ از این هم گرمتر است اگر مى‏دانستند.«
)وَإِذْ قَالَتْ أُمَّةٌ مِنْهُمْ لِمَ تَعِظُونَ قَوْماً اللَّهُ مُهْلِکُهُمْ أَوْ مُعَذِّبُهُمْ عَذَاباً شَدِیداً قَالُوامَعْذِرَةً إِلَى‏ رَبِّکُمْ وَلَعَلَّهُمْ یَتَّقُونَ(305)).
»گروهى از آنان گفتند: چرا جمعى را اندرز مى‏دهید که سرانجام خدا آنها را هلاک‏خواهد کرد یا به عذاب شدیدى گرفتار خواهد ساخت. گفتند: این اندرزها براى اعتذاردر پیش پروردگار است. و شاید آنها تقوا پیشه کنند.«
)وَقَالُوا إِن نَتَّبِعِ الْهُدَى‏ مَعَکَ نُتَخَطَّفْ مِنْ أَرْضِنَا أَوَلَمْ نُمَکِّن لَهُمْ حَرَماً آمِناًیُجْبَى‏ إِلَیْهِ ثَمَرَاتُ کُلِّ شَیْ‏ءٍ رِزْقاً مِن لَدُنَّا وَلکِنَّ أَکْثَرَهُمْ لاَ یَعْلَمُونَ(306)).
»و آنها گفتند: ما اگر هدایت را همراه تو پذیرا شویم ما را از سرزمین‏مان‏مى‏ربایند، آیا ما حرم امنى در اختیار آنان قرار ندادیم که ثمرات هر چیزى به سوى آن‏آورده مى‏شود. رزقى است از جانب ما ولى بیشتر آنان نمى‏دانند.«
)قَالُوا أَنُؤْمِنُ لَکَ وَاتَّبَعَکَ الْأَرْذَلُونَ(307)).
»گفتند: آیا ما به تو ایمان بیاوریم در حالیکه افراد پست و بى‏ارزش از تو پیروى‏کرده‏اند؟«
)الَّذِینَ قَالُوا لإِخْوانِهِمْ وَقَعَدُوا لَوْ أَطَاعُونَا مَا قُتِلُوا قُلْ فَادْرَءُوا عَنْ أَنْفُسِکُمُ‏الْمَوْتَ إِن کُنْتُمْ صَادِقِینَ(308)).
»آنهایى که به برادران خود گفتند: اگر آنها از ما پیروى مى‏کردند، کشته‏نمى‏شدند. بگو پس مرگ را از خودتان دور سازید اگر راست مى‏گوئید.«
از همین افکار توجیه‏گرانه و منفى‏بافانه است مباهات آنان -در حالیکه‏اکثر آنان پولدار و ثروتمند هستند- به بعضى از خدمات اجتماعى ظاهرى‏که انجام مى‏دهند همچون عمارت و آباد کردن مسجد و سقایت )آب دادن(مردم. خداوند سبحان دراین رابطه مى‏فرماید:
)أَجَعَلْتُمْ سِقَایَةَ الْحَاجِّ وَعِمَارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ کَمَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِوَجَاهَدَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ لاَیَسْتَوُونَ عِندَ اللَّهِ وَاللَّهُ لاَیَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ * الَّذِینَ آمَنُواوَهَاجَرُوا وَجَاهَدَوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَةً عِندَ اللَّهِ وَأُولئِکَ‏هُمُ الْفَائِزُونَ(309)).
»آیا سیراب کردن حجّاج و آباد ساختن مسجدالحرام را همانند کسى قرار دادید که‏به خدا و روز قیامت ایمان آورده و در راه او جهاد کرده است؟ این دو در نزد خدامساوى نیستند، و خداوند گروه ظالمان را هدایت نمى‏کند * آنها که ایمان آوردندوهجرت کردند و با اموال و جانهاى‏شان در راه خدا جهاد نمودند، مقام‏شان نزد خدابرتر است و آنها رستگارند.«
در حدیث شریف آمده است که حضرت على‏علیه السلام به عباس فرمود:
»یا عمّ، ألا تهاجر؟ ألا تلحق برسول اللَّه‏صلى الله علیه وآله؟ فقال: ألست فی أعظم من الهجرة؟اُعمّر المسجد الحرام وأسقی حاجّ بیت اللَّه، فنزلت الآیة...«(310).
»اى عمو! آیا مهاجرت نمى‏کنى؟ آیا به رسول خداصلى الله علیه وآله ملحق نمى‏شوى؟ عباس‏گفت: آیا من مشغول کارى بزرگتر از هجرت نیستم؟ مسجدالحرام را بازسازى‏مى‏کنم و به حاجیان بیت‏اللَّه آب مى‏دهم.«
دراین موقع بود که این آیه نازل شد: )أَجَعَلْتُمْ سِقَایَةَ الْحَاجِّ وَعِمَارَةَالْمَسْجِدِ الْحَرَامِ کَمَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ...(.
جهاد، معیار صادق و روشن است، زیرا در جهاد است که اراده انسان‏مورد آزمایش بزرگ و سخت قرار مى‏گیرد، و با شهوات و هواهاى نفسانى‏مقابله مى‏شود، امّا ساختن یک مسجد دراین جا و یک درمانگاه در آنجا ازآسان‏ترین کارهاست براى کسى که مالک میلوینها پول است و یا امکانات‏دولت را در اختیار دارد، و همچنین است چاپ نسخه‏هایى از قرآن و دادن‏چند درهم به فقرا.
از همین جاست که ما باید بین مجاهدین و بین ریاکاران و کسانیکه‏دوگانه عمل کرده و از جهاد واجب شانه خالى مى‏کنند، فرق قائل شویم‏وصفوف آنان را از یکدیگر جدا کنیم.


نوشته شده توسط یاس | نظرات دیگران [ نظر] 
درباره وبلاگ

تا ظهور ...

یاس
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 47 بازدید
بازدید دیروز: 125 بازدید
بازدید کل: 1018945 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
لینک های روزانه

نقد و بررسی آثار علی شریعتی [176]
احکام جهاد [99]
خطر روحانی نماها [182]
افشای یک جنایت در حق نسل سوخته [238]
توسعه اقتصادی جهانی = رواج فساد [141]
کد قرار دادن فایل فلش در وبلاگ [1490]
سیاست عاشورا [197]
سیاست جهان گرسنه [145]
راههای صهیونیسم برای سلطه بر جهان و محو اسلام [151]
فلش احادیث امام حسین (ع) [297]
فلش زیارت ناحیه مقدسه [232]
آپلود رایگان فایل [124]
مهدی فاطمه عج [158]
حوزه آن لاین [124]
فتوبلاگ تا ظهور [125]
[آرشیو(21)]
فهرست موضوعی یادداشت ها
حدیث[129] . مناسبت روز[47] . پاسخ به سوالات[23] . آلبوم عکس[20] . پژوهش در قرآن[19] . نقد و بررسی آثار علی شریعتی[13] . اخبار روز[9] . نقد و بررسی اشعار مولوی[5] .
نوشته های پیشین

امام حسین (ع)
حدیث
مناسبت ملی
آلبوم عکس
عمومی
پاسخ به سوالات
امام مهدی (عج)
معصومین
حضرت فاطمه (س)
اخلاق اسلامی
پژوهش در قرآن
امام علی (ع)
حضرت محمد (ص)
دفاع مقدس
حضرت معصومه (س)
امام صادق (ع)
حجاب
زبان عربی
مساجد و نماز جمعه
ماه رمضان
ولایت فقیه
امام حسن مجتبی (ع)
امام رضا (ع)
حج
روز قدس
اخبار کانون رهپویان وصال
نقد و بررسی آثار علی شریعتی
آرشیو
لوگوی وبلاگ من

تا ظهور ...
لینک دوستان من

یاوران مهدی (عج)
آلبوم تصاویر من
اعجاز علمی در قران وحدیث
همبستگی وبلاگنویسان مسلمان
ویژه نامه محرم سایت تبیان
ویژه نامه محرم سایت اعتقادات
ویژه نامه محرم سایت لبیک
ویژه نامه محرم سایت بلاغ
ویژه نامه محرم کانون وبلاگنویسان مذهبی
مرکز نشر اعتقادات
ویژه نامه محرم سایت معروف یاران
ویژه نامه محرم سایت غدیر
دانشنامه امام خمینی
پایگاه اطلاع رسانی امام خمینی
وصیت نامه امام خمینی
مرکز اطلاع رسانی فلسطین
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

سیر خلقت نورانى حضرت زهرا(س)
معنی لغوی فاطمه
پیرامون اسامى حضرت زهرا سلام‏اللَّه‏علیه
فاطمه‏ى زهراء علیهاالسلام ریشه‏ى شجره‏ى طیبه‏ى نبوت است
نام‏گذارى زهرا علیهالسلام
[عناوین آرشیوشده]