در مورد این جمله زیاد فکر کردم . نگاه به ظاهرش نکن دل پاکی دارد . به شخصه زیاد با این جمله موافق نیستم . البته باید دید پاک بودن دل در چه حد می باشد . اگر دل پاک باشد طبیعتا ظاهر نیز باید به همین سو زینت داده شود . از کوزه همان برون تراود که در اوست . البته نمی خواهم بگویم چنین اشخاصی خدای ناکرده بی دین و یا دل سیاه و شیطانی دارند ، فقط بیان این است که آنچنان هم که گفته می شود نمی توان پاک بودن دلشان آنان را از وظایف و تکلیفشان منع کند .
به نظر می رسد کسانی که از ظاهر مناسبی برخوردار نیستند در دو حالت ذیل قرار می گیرند.
1_ جهل یا عدم آگاهی نسبت به ظاهر خود و ندانستن مبانی دینی و اسلامی .(جاهل قاصر)
2_ هوای نفسانی ، یعنی اینکه خوب و بد را می داند اما نمی خواهد عمل کند .(جاهل مقصر)
در وهله اول که اگر فرض کنیم چنین باشد باز هم شخص مقصر است . قاصر کسی است که در مورد مسئله ای هیچ نمی داند و کسی هم نبوده تا او را راهنمائی کند . آیا امروزه با این همه امکانات و دسترسی به انواع وسائل ارتباط جمعی باز هم چنین امری قابل قبول است . گاها در روستاهای دور افتاده رفته ام و شاهد وسائل مجهزی مانند رایانه(اینترنت) ، ماهواره و ... بوده ام . حال عدم دسترسی به مبلغان دینی با توجه به امکانات روز ، می تواند حرف قابل قبولی باشد ؟ (البته دشمنان ما تا حدود زیادی توانسته اند مردم را نسبت به روحانیت بد بین کنند اما باز هم نمی توان مسئله قاصر را پذیرفت) آیت الله اراکی رحمة الله علیه آن زمان فرمودند دیگر از امروز ما هیچ قاصری نداریم !
اما حالت دوم نیز که مسئله مشخص است . معمولا اشخاص به خاطر پیروی از هوای نفسانی خود حاضر نیستند ظاهر خود را تغییر دهند . باز هم دو حالت را می توان در نظر گرفت .
اول اینکه فرد می خواهد خود را با اطرافیان و هم سن و سالان خود وفق دهد . چشم هم چشمی و یا اینکه نشان از عدم عقب ماندگی است . وقتی اطرافیان خود را با چنین مد هائی می بیند برای اینکه بتواند در جمع آنان حضور یابد و یا اینکه مورد تمسخر آنان قرار نگیرد مصداقی می شود برای این ضرب المثل : خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو . بعضا می گویند می خواهیم امل خوانده نشویم و از تمسخر دیگران می ترسیم و خجالت می کشیم . در جواب باید گفت آیا شما از خدای خود با این همه عظمت و بزرگی و مهربانی ، خجالت نمی کشید و از عذاب الهی ترسی ندارید ، آن وقت از بنده حقیر و صغیر او ترس و خجالت دارید ؟
دوم اینکه هدفش جلب توجه است یا به قول معروف کلاس گذاشتن بنابر این دیگر اهمیتی به خوب و بد بودن آن نمی دهد . متاسفانه این رنگ و رو بیشتر در جامعه رواج دارد .
http://donyayejavani.parsiblog.com/
از پیامبر اکرم (ص) روایت است که میفرمایند :
در شب معراج زنانی چند از امت خود را در عذابی شدید دیدم . زنی را دیدم که به موهایش آویخته شده و مغز سرش می جوشید. سؤال نمودم او چه کرده است ؟ گفتند : او موی خود را از نا محرم نمی پوشانده است . زنی را دیدم که گوشت بدنش را با قیچی های آتشین قیچی می کردند . گفتم او چه کرده است ؟ گفتند : خود را به مردان نامحرم نمایش می داده که به او رغبت کنند