فروع دین اسلام بسیار است و ما به ذکر دهتاى آن مىپردازیم:
1 ـ نماز.
2 ـ روزه.
3 ـ خمس.
4 ـ زکات.
5 ـ حج.
6 ـ جهاد.
7 ـ امر به معروف.
8 ـ نهى از منکر.
9 ـ تولى.
10 ـ تبرى.
باید دانست که احکام و دستورات دیگرى مانند خرید و فروش، ازدواج، قصاص، دیات، قضاوت و... از فروع دین است.
http://www.al-shia.com/html/far/books/fegh/anche-mosalman/03.htm
جهاد
جهاد از امورى است که بر مسلمانان واجب شده و معنى آن جنگیدن براى پیشرفت اسلام است، با چند دسته جهاد واجب است:
1 ـ با کفار و یا بت پرستان، یا منکرین خداوند و مانند آن، ولى جنگ با آنان صرفا به خاطر فتح و پیروزى نیست، بلکه به خاطر گسترش عدالت و دادگرى در میان مردم، و نجات زیردستان از چنگال ستمگران و اجراى دستورات عالیه اسلام و احکام الهى است، بنا بر این تا آنجائى که ممکن است دامنه جنگ وسعت نمىیابد، و هرچه زودتر به خونریزى خاتمه داده مىشود به همین جهت مىبینیم که در تمام جنگهاى پیغمبر(ص) با اینکه متجاوز از هشتاد جنگ بود، به شهادت تاریخ مجموع تعداد کشتهشدگان از مسلمانان و مشرکین بیش از یکهزار و چهارصد نفر نبوده است.
در جنگ با کفار، چنانچه طرف مقابل اسلام از اهل کتاب، مانند یهود و نصارى باشد، آنان را به انتخاب یکى از این سه راه مختار مىنمایند.
اول: اسلام بیاورند.
دوم: جزیه بپردازند، بدین معنى که طبق قرارداد باید سالیانه مقدارى از مال خود را به حکومت اسلام بپردازند، تا در راه مصالح عمومى مصرف گردد و در این صورت مىتوانند با آزادى عقیده در سایه حمایت اسلام بزندگى خود ادامه دهند.
سوم: جنگیدن.
اما کفارى که اهل کتاب نیستند، آنان را به انتخاب یکى از دو راه مختار مىسازند:
الف ـ اسلام بیاورند.
ب ـ براى جنگ آماده شوند.
2 ـ اهل ذمه در صورتى که از شروط مقرره سرپیچى کنند، مسلمانان براى سرکوبىشان با آنان مىجنگند، مگر آنکه باز به پیمان خود برگردند و یا مسلمان شوند.
3 ـ مسلمانانى که بر پیشواى اسلام بشورند: آنان کسانى هستند که از دستورات اسلام سرباز زنند باید با اینان جنگیدتا از راهى که رفتهاند ..برگشته، و به موازین اسلام رفتار نمایند
بسم الله القاصم الجبارین
ای دشمن حق ما دلیر و حق پرستیم
برگرد تا سربند یا زهرا(س) نبستیم
وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ وَمِن رِّبَاطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدْوَّ اللّهِ وَعَدُوَّکُمْ وَآخَرِینَ مِن دُونِهِمْ لاَ تَعْلَمُونَهُمُ اللّهُ یَعْلَمُهُمْ وَمَا تُنفِقُواْ مِن شَیْءٍ فِی سَبِیلِ اللّهِ یُوَفَّ إِلَیْکُمْ وَأَنتُمْ لاَ تُظْلَمُونَ
در برابر آنها (دشمنان) آنچه توانائی دارید از نیرو آماده سازید (و همچنین) اسبهای ورزیده (برای میدان نبرد) تا به وسیله آن دشمن خدا و دشمن خویش را بترسانید و (همچنین) گروه دیگری غیر از اینها را که شما نمیشناسید و خدا میشناسد و هر چه در راه خدا (و تقویت بنیه دفاعی اسلام) انفاق کنید. به شما باز گردانده میشود و به شما ستم نخواهد شد.
سوره مبارکه انفال-آیه 60
جهاد درى است از درهاى بهشت،خداوند آن را به روى دوستانمخصوص خود گشوده استجهاد لباس تقوا،زره محکم،و سپر مطمئن خداوند استمردمى که از جهاد روى برگردانند خداوند لباس ذلتبر تن آنها مىپوشاند و بلا بهآنان هجوم مىآورد،حقیر و ذلیل مىشوند،عقل و فهمشان تباه مىگردد،و به خاطرتضییع جهاد حق آنها پایمال مىشود،و نشانههاى ذلت در آنها آشکار مىگردد،و ازعدالت محروم مىشوند.
نهج البلاغه - خطبه 27
باید بخود جرات داد که این نوع جنگیدن بدرد نمی خورد و لازم است که استراتژی در این جنگ عوض شود. «شهید حسن باقری»
در زمانی که دشمنان اسلام و ایران اسلامی برای مبارزه با اسلام و مسلمانان بخصوص شیعیان به هر حربه و استراتژیی دست می زنند ، ساده لوحانه است که فکر کنیم دشمنانمان با سلاح توپ و تانک به ما حمله می کنند.به هر حال باید قبول کنیم که دشمنان امروزه بیشتر از سلاح نظامی ، از سلاح های فرهنگی و عملیات روانی بوسیله تکنولوژی های جدید بخصوص اینترنت استفاده می کنند و جنگی نوین و جدید را آغاز کرده اند که متاسفانه در این جنگ نیز تا حدودی پیروز بوده اند.
اما اگر کم کاری هایی در این دفاع توسط برخی مسئولین و مردم صورت گرفته دلیل آن نمی شود که ما جوانان مسلمان و اعضا و طرفداران گروه جهاد مجازی سکوت کرده و هیچ حرکت و دفاعی در مقابل دشمنان نداشته باشیم.
ما با مجهز کردن خود به سلاح های نوین خواهیم توانست جلوی حملات دشمن بخصوص صهیونیزم را بگیریم و در مراحل بعدی توانایی حملاتی از این نوع را به دشمن خواهیم داشت.این یک وعده صادق است.
پس سلاح امروز دشمن سلاح جنگ سایبری و فرهنگی و عملیات روانیست.آیا ما نمی توانیم از این سلاح استفاده کنیم؟!!!